Nieuws mei 2016

Training 2016/37 OG Nordhorn

Warm en drukkend weer.

Slechts een paar appèloefeningen met Ixy, te weten af met afleiding, vlakapport, apport over de haag en apport over de klimschutting. Die oefeningen werden goed uitgevoerd, alhoewel Ixy duidelijk last had van de drukkende warmte (baasje niet minder overigens).

Tijdens het pakwerk doorgegaan met het buiten het programma om werken, dus alleen aandacht voor stellen en aanblaffen, bijt-, los- en bewakingsfases en de rust in de beest. Ixy toonde zich gedreven en enthousiast tijdens de oefeningen. Deze werkwijze verloopt goed en Ixy reageert zoals gewenst.


Speuren 2016/21

Deze ochtend gespeurd op weide met Ixy en Igor (André van der Veen).

De akker werd een week geleden gegierd. Er was weinig wind, zonnig en overigens was de akker goed. Wel in een gebied waar meerdere mensen met hun honden over de weiden (mogen) lopen.

 

Ixy liet - in tegenstelling tot gisteren - een goed stukje speuren zien. Wel had ze wat last van sommige gierplekken. Toch pakte ze het speuren uitstekend op en liep ze het spoor met 3 voorwerpen en 3 hoeken uitstekend uit. Erg goed was het feit, dat Ixy maar blijft doorzoeken en dat niet opgeeft, ook al wordt het moeilijk.

We zijn er nog niet, maar we zien nu al verbetering.

 

Igor moet totaal wennen aan het speuren op gras. Op akker is het ook nog niet helemaal goed, dus het logisch, dat hij het op weide niet meteen goed oppakt. Hier moet nog het één en ander gedaan worden.


Training 2016/36 OG Nordhorn

Na het speuren appèltraining (enkele oefeningen) en pakwerktraining (werken aan drive, bijt-, los- en bewakingsfases).

Een prettige en nuttige trainingsochtend.


Speuren 2016/20 (Nordhorn)

Tijdens een speurtraining in Nordhorn in clubverband voor het eerst sinds een jaar met Ixy gespeurd op weide. Vorig jaar heb ik dan één keer gedaan en verder niet.

Goede weide, veel wind, zonnig. Goede omstandigheden.

Ixy had de grootste moeite met deze oefening, aangezien haar ervaring op weide of gras nihil is. Positief was het feit, dat ze zich enorm veel moeite getroostte om het spoor te zoeken en uit te werken. De hoeken werden wel genomen en een enkel voorwerp goed verwezen.

Verder was het nog niet om over naar huis te schrijven.

Aangezien de overgang van akker naar weide moeilijk is, moeilijker dan omgekeerd, wist ik, dat dit ging gebeuren en heb ik volledig vertrouwen in de toekomst op dit vlak.

Dat neemt niet weg, dat ik zelf het speuren op akker prefereer. Akkers zijn er momenteel echter niet, weiden wel.


Nieuwe standfoto van Ixy

Foto: Hennie Rouw, In stand gezet door Linda Rouw-Cremer.
Ixy vom Haus Ehrlich 26 mei 2016

Afmelding OG Uelsen

Ik heb mij vandaag afgemeld als lid van de Ortsgruppe Uelsen.

Ik ga verder trainen in Nordhorn ondanks dat ik nog tot eind dit jaar lid ben in Uelsen.


Training 2016/35 OG Nordhorn

Vandaag de training met Ixy weer opgepakt tijdens een gezellige trainingsavond bij de OG Nordhorn.

Het appèl overgeslagen maar wel pakwerk getraind met een gastpakwerker, een Lehrhelfer van de LG Waterkant. Erg boeiend en leerzaam, ook voor Ixy, die er weer zin in had.

Donderdag trainen we verder, eveneens in Nordhorn.


Igor vom Haus Ehrlich geslaagd voor AD

Vandaag slaagde André van der Veen met zijn

Igor vom Haus Ehrlich

(*Nick vom Grubenländer Schupo x *Orkana vom Grubenländer Schupo)

in Uelsen voor het AD-diploma.

André, van harte gefeliciteerd.


Nieuw speurterrein voor Ixy

Bij de Ortsgruppe Nordhorn overweegt men op korte terrein een extra examen te plannen voor de leden en ook voor mij. Ik heb het voornemen om eind dit jaar het IPO.3 te herhalen na de diskwalificatie tijdens het laatste examen. Dit examen zal ik echter gebruiken voor het verbeteren van de punten tijdens een herhaling van het IPO.1. Voordeel is, dat Ixy dan - voor de eerste keer tijdens een examen - niet loops zal zijn.

Het betekent ook, dat ik Ixy in korte tijd zal moeten overzetten van speuren op akker naar speuren op grasland. Dat vergt nog enige training.

Inmiddels had ik in Wilsum een aantal weiden gezien, die ik voor dat doel zou kunnen gebruiken. Mijn voornemen was om dat morgen voor het eerst te doen.

Dat gaat alweer niet door, omdat de boer zo vriendelijk is vandaag de weiden te gieren......

Zie de gefrustreerde blik van Ixy op de volgende foto's.


Fotoreportage Ixy en Lea

Tijdens een wandeling met Ixy en Lea samen maakten Linda en ik afwisselend foto's van beide honden, meestal samen en soms ieder voor zich (fotocamera: Hennie's Nikon). Linda plaatste een aantal foto's uit deze serie op Facebook. De keuze hierna uit dezelfde serie is echter van mij.


Fotoshoot Ixy vom Haus Ehrlich

Vandaag heb ik een aantal zonnige voorjaarsfoto's gemaakt van mijn Ixy. Aangezien we morgen de training weer oppakken, konden we Ixy nog eens mooi laten zien, nu ze weer beter in haar vacht zit.


Training 2016/36 OG Nordhorn

Prettige trainingsavond bij de OG Nordhorn.

Met Ixy enkele appèloefeningen gedaan en tijdens het pakwerk aandacht besteed aan het revieren en de bijt- en losfases. Eerst maar eens een poosje zonder het volledige programma.

Ik was tevreden over Ixy.


Mijn moeder overleden

Foto van 7 juli 2007
J. Rouw-Koopman, geb. 10.10.1917 - overleden 03.05.2016

Vanmorgen overleed mijn moeder

 

Johanna Rouw-Koopman

 

op de leeftijd van 98,5 jaren.

Ze overleed rustig in haar slaap.

 

Ondanks dat we bedroefd zijn door dit voor ieder mens onvermijdelijke gebeuren, hebben we er toch vrede mee, omdat ze zo gelukkig was deze hoge leeftijd te mogen bereiken.

Ze had geen eenvoudig leven en overleefde haar zoon Hans, die in 1956 overleed op de te jonge leeftijd van 12 jaren, haar echtgenoot Hennie Rouw, geboren op 4 januari 1916 en overleden op 1 januari 1969, op de leeftijd van bijna 53 jaren en tenslotte haar vriend Gert, die in 1990 overleed op de leeftijd van 74 jaren. En niet te vergeten alle broers, zussen, zwagers en schoonzussen, familie en bekenden.

Toch bleef ze altijd en tot aan het einde positief gestemd en hoopvol.

 

Moeder,

je blijft altijd in ons hart.

 

De crematie vindt plaats op 9 mei 2016 in Hardenberg.

 

Hennie en Linda


Wandelingen met Ixy

Vandaag hebben we de fiets eens laten staan en een aantal wandelingen gemaakt met Ixy.

Het weer was overdag niet onaardig en 's avonds blijft het steeds langer licht.

Ixy in haar sas
Ixy in haar sas