K-nest vom Grubenländer Schupo

Natz vom Heiligenbösch x Aranka von Sharazan


Geboren 8 november 2002
 
(*Natz vom Heiligenbösch - SchH3 - Kkl. 1 - ZB: V - "a" normal x
*Aranka von Sharazan - VH3 SchH3 IP3 FH.1 - Kkl. 1 - ZB: ZG - "a" normal)
 
 
SchH.3 IPO.3 VH.3 (ZG PAK) VZH UV - Kkl. 2 levensduur - ZB.: G - "a" noch zugelassen - ZW 107 (3/2010)
 
Kwinto vom Grubenländer Schupo (R)
 
 Kaydee vom Grubenländer Schupo (T)
Overleden medio december 2015, 13 jaar oud
 
 
HD-A - ZW 95 (3/2010)
(Op 14 februari 2004 overleden aan de gevolgen van een noodlottig ongeval)
 
VZH - HD-A - ZW 95 (3/2010)
 
Kuntah is geröntgend in Duitsland. Kunta en Kyra in Nederland. Jammer voor de Zuchtwert (heupenfokwaarde) van het nest en de ouders, omdat de fokwaarde van in Nederland geröntgende honden niet hoger of lager zijn dan het gemiddelde van de ouderdieren. In Duitsland geröntgende honden krijgen een waarde op basis van het röntgenresultaat van de heupen, die verschilt van die van de waarde van de niet geröntgende pups. Hoe lager de waarde hoe beter. Krijgt de nakomeling normal, dan daalt de waarde van de hond, maar beïnvloedt ook de waarde van de ouderdieren, bij fast normal en noch zugelassen stijgen de waarden, ook die van de ouderdieren.
Dat een nakomeling niet in Duitsland wordt geröntgend of in ieder geval beoordeeld (je kunt de foto's die in Nederland zijn gemaakt namelijk ook laten opsturen naar Duitsland en daar laten beoordelen), is jammer voor de Zuchtwert van de ouderdieren, met name voor de fokker, van wie de teef niet de feitelijke waarde heeft, die zij eigenlijk verient. Bij een ander resultaat dan HD-A is het voor de teef van de fokker weer gunstig, want, zoals gezegd, die waarden tellen niet mee in Duitsland. 

Stamboom K-nest
Stamboom K-nest

Voor de vader van het K-nest werd gekozen, omdat zijn broer Nick (zie het J-nest) op dat moment niet voor de fok beschikbaar was. Het nest heeft een enkele zeer sterke nakomeling voortgebracht, maar had overigens veel meer problemen dan het J-nest. Zo is mij duidelijk geworden, dat succes van de ene reu uit een nest geen garantie is voor dat van een nestbroer, althans waar het de vererving betreft. Toch ben ik eerder tevreden dan ontevreden.

Naar L-nest
Naar L-nest