Informatie Algemeen

Info over de kennel "vom Grubenländer Schupo"


Ons devies:

Duitse Herdershonden fokken is gebruikshonden fokken
"Gebrauchstüchtigkeit ist das einzige Kriterium für Schönheit" (Max von Stephanitz)

De Duitse Herdershondenkennel "vom Grubenländer Schupo" beoogt het fokken van raszuivere Duitse Herdershonden, waarbij de nadruk ligt op het verbeteren van de werkhondkwaliteiten. Wij bedienen ons hierbij uitsluitend of grotendeels van fokpartners uit de zogenaamde africhtinglijnen. Wij willen hiernaast de schoonheid en de functionaliteit van een goede lichaamsbouw niet uit het oog verliezen. Ons ideaalbeeld is het fokken van een fraai ogende Duitse Herdershond met goede tot zeer goede werkhondeigenschappen.

Van 1982 - 1988 hadden wij enkele nesten raszuivere Duitse Herdershonden. De fok ontwikkelde zich van het fokken op schoonheidslijnen en combinatiefok naar werkhondlijnen. In 2001 volgden dan het 9e (zie I-nest) en het 10e nest (zie J-nest). in 2002 het 11e nest (zie K-nest), in 2004 het 12e nest (zie L-nest), in 2006 het 13e nest (zie M-nest), in 2007 het 14e nest (zie N-nest), in 2008 het 15e nest (zie O-nest) en in 2009 het 16e nest (zie P-nest).

Fokbeleid van de kennel

Nadat de opleiding van de teven tot minimaal SchH/IPO.1, 2 of 3 (voorkeur) is afgerond en de honden zijn aangekeurd op fokwaarde, kunnen nieuwe nesten worden verwacht.  Wij fokken uitsluitend overeenkomstig de eisen van de Vereniging van fokkers en liefhebbers van Duitse Herdershonden (V.D.H.) en de Verein für Deutsche Schäferhunde (SV), hetgeen betekent:

  - de ouderdieren hebben een africhtingskenteken
- de ouderdieren hebben een tentoonstellingsresultaat
- de ouderdieren zijn met goed resultaat geröntgend op de heupen
- er wordt uitsluitend gefokt overeenkomstig de regels van de Duitse HD-Zuchtwertschätzung
- de ouderdieren zijn aangekeurd op fokwaarde
- de DNA-gegevens van de ouderdieren zijn opgeslagen
Vanaf april 2006 is de kennel verhuisd naar Duitsland.