*Camp vom Mühlteich

Universalsieger 2000


*Camp vom Mühlteich
*Camp vom Mühlteich
SchH3 (SG BSP) FH2 - Kkl. 1 - ZB: V BSZS - "a" normal - HD-Zuchtwert 79 (4/2003)
UNIVERSALSIEGER 2000
(*Aly vom Vordersteinwald - SchH3 FH2 - a1 x *Alfa vom Mühlteich - SchH3 FH1 - a1)

Camp is één van de vele succesvolle zonen van Aly vom Vordersteinwald. Het opvallende is, dat de tweede eigenaar, Heinz Balonier, bekend africhter in Duitsland en africhtingkeurmeester, de hond pas in december 1999 kocht van de eerste eigenaar, die de hond niet in de hand kreeg. Hij had op dat moment nog geen SchH-examen afgelegd en was zelfs gezakt voor het AD-examen (=UV). Balonier deed in maart 2000 het BH-examen (=VZH), slaagde een dag later voor SchH1 met uitmuntend, vier weken later voor SchH2 met uitmuntend en nog eens vier weken later voor SchH3 met uitmuntend. Tijdens de Landesgruppenausscheidung in Würzburg (LGA 14) eindigde Camp als eerste. Tijdens de daaropvolgende BSP haalde Camp vervolgens de 13e plaats met ZG (het gevolg van pech tijdens de gehoorzaamheidsoefeningen).
In ditzelfde jaar bracht Balonier de hond voor op de Bundessiegerzuchtschau (=Siegerhauptzuchtschau) in Bremen, waar Camp de kwalificatie Uitmuntend behaalde.
Door de uitstekende resultaten van de BSP en de Siegerhauptzuchtschau samen behaalde Camp tevens de titel Universalsieger 2000 (universeel kampioen, totaal van africhting (BSP) en schoonheid (BSZS)). Camp is de eerste Universalsieger afkomstig uit "Leistungs"-georiënteerde fok.
De reu werd, eveneens in 2000, aangekeurd in keurklasse 1, natuurlijk na het behalen van het AD-examen.
Na de BSP werd eigenlijk nauwelijks nog iets van Camp vernomen. Volgens de eigenaar, Heinz Balonier, zou hij zich ernstig hebben geblesseerd.